F
O
L
L
O
W
Pelajar boleh bawa phone ke sekolah tahun 2013 ?
Assalamualaikum fellas,


Hello ! Hello ! Mulut kecoh dah kembali, haha ^^v Pstt.. dengar cerita tahun 2013 pelajar boleh bawa phone ke sekolah. Betul ke ? Okay, harap betul. Actually aku tak tahu apa-2 pun, but tadi aku tengok twitter, blog dah ramai update cerita panas ni, haha :3 Aku macam tak percaya je. N then, aku bukak lah laman web tv3. Tettt..itu dia tajuk yang aku carik. Aku baca lah. AWESOME ! Negara dah maju bagi pelajar bawa phone ke sekolah :) Ni yang aku baca :

Pelajar sekolah di seluruh negara - mungkin dibenarkan membawa telefon bimbit ke sekolah, pada sesi persekolahan tahun depan.
Perkara itu antara yang terkandung dalam Draf Peraturan Pendidikan Displin Murid 2012, yang kini di peringkat akhir, sebelum dibawa kepada pejabat Peguam Negara dan diluluskan.DATUK DR WEE KA SIONG / TIMBALAN MENTERI PELAJARAN
"Sesuatu trend dilihat lebih realistik pada waktu sama perlu ada sekatan pengunaan supaya tak ganggu gugat perjalanan dalam kelas itu prinsip kita dapat pelawa pandangan semua pihak".
Inisiatif itu mengambil-kira pandangan pihak berkepentingan ibu-bapa dan guru, pelajar serta pentadbiran sekolah.
Rasional penggunaan alat komunikasi di luar waktu kelas membabitkan faktor termasuk keperluan keselamatan murid dan persekitaran pembelajaran secara maya.
Peraturan yang digubal di bawah Akta Pendidikan 1996, tidak memerlukan pindaan di Parlimen.
Hukuman bagi murid yang melanggar displin peraturan baru itu ditetapkan perlu menjalani aktiviti bersifat pendidikan termasuk khidmat masyarakat.

Aku harap betul. Kalau tak jadi, hmmm.. sedih :(
Okay lah korang jari aku dah penat menaip ni. Thanks sebab mem-read. Kbye, Assalamualaikum.